Единият от двамата комисари от ОДМВР-Стара Загора, които се разделиха с

...
Единият от двамата комисари от ОДМВР-Стара Загора, които се разделиха с
Коментари Харесай

Кариерно развитие - махнат заради смъртния случай в Стара Загора полицейски шеф стана зам.-кмет

Единият от двамата комисари от ОДМВР-Стара Загора, които се разделиха с постовете си след скандалния случай, в който след полицейска гонка и неоправдани дейности на служители на реда, почина 56-годишният Пламен Пенев, към този момент има нова посока в кариерното си развиване.

Илиян Илиев е назначен на работа като заместник-кмет в Мъглиж.



Почти седмица след съдбовния инцидент МВР, и най-много ОДМВР-Стара Загора, отричаха да имат каквато и да е виновност по случая. Аутопсията обаче сподели, че преследваният Пенев е бил задушен от служителите на реда при изваждането от автомобила и задържането. 

„ Илиян Илиев е част от нашия екип от няколко дни. Той е с сектор „ Обществен ред, сигурност, капиталови политики и устройство на територията ”. Аз се свързах с него след изборите на 29 октомври и го поканих на работа ", сподели в четвъртък пред Нова тв кметът на Мъглиж Душо Гавазов.

Предизвикателствата пред Мъглиж били огромни, по тази причина му бил нужен още един зам.-кмет.

" За никого не е загадка, че при предходния ми мандат работех единствено с един зам.-кмет, а провокациите пред общината са огромни ", добави той в обяснението по какъв начин полицейски шеф, някогашен шеф на " Охранителна полиция " в Стара Загора, хипотетично осъден за неприятно управление, е определен на виновен пост в локалната власт.

" Когато приказвах с Илиев, той ме уведоми, че му следва пенсиониране и излизане от системата на Министерство на вътрешните работи от 7 декември ”, обясни още кметът на Мъглиж.

Самият Илиев твърди, че на 5 януари самичък е подал заявление за овакантяване на Министерство на вътрешните работи.

„ Нито съм отстраняван, нито има инспекции във връзка с моята работа в ОДМВР-Стара Загора ”, каза той. 

Ето и няколко коментара във Facebook под новината на общината в Мъглиж за новото предопределение:

" Евала на общината! Назначават изпъден от Министерство на вътрешните работи за началник по сигурността! Хвала на такива кадри! Хвала на такъви общинари! Евала! "  

" Хахахаха, абе вие в Мъглиж, дебили ли сте или да? "

" Така е в България. За несръчност те преназначават на спокойна и сладка службица. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР